BIOGRAFIA

Réhahn is een fotograaf die geboren is in Normandië, Frankrijk. In 2011 besloot hij om, na door meer dan 35 landen te hebben gereisd, in Hoi An, centraal Vietnam, zich te vestigen. Hij staat meest bekend om zijn portreten van Vietnam, Cuba, en India, en wordt vaak omschreven in de media als een ‘ziel-vangend’ fotograaf (Paris Match, August 2015). Réhahn besteed veel tijd in het opbouwen van nauwe banden met de mensen die hij ontmoet en fotografeert, zijn Giving Back Project is zijn manier om ook iets terug te kunnen geven.

Tijdens zijn eerste reis door noordelijke Vietnam, heeft hij waargenomen hoe complex en fragiel de culturele erfgoed is van de etnische groepen in de regio’s. Na het vastleggen van het culturele erfgoed van meer dan 49 uit de 54 groeperingen, weid hij nu meest van zijn tijd aan het afmaken van dit project. Hij richt zich vooral op het vastleggen van de typische contrasterende culturele beelden van de groeperingen en hiernaast verzamelt hij ook traditionele kostuums en artefacten. Hiermee bouwde hij de Precious Heritage Collection op die nu uitgegroeid is tot de ziel is van de kunstmuseum onder de zelfde naam.

INTERNAITONAAL ACTIVITEITEN

Réhahn is een van de meest vooraanstaande fotografen van zijn tijd en is internationaal bekend. Zijn werk is al meerdere malen ge publiceert in de BBC, Los Angeles Times, National Geographic, Business Insider, The Independent, Foto Digital, Travel Live, Condé Nast Traveler, Elle, Paris Match, Marie-Claire, Esquire, Geo, en Forbes. In de afgelopen 4 jaar is zijn werk in meer dan 500 artikelen verschenen en heeft hij tallozen interviews afgelegd waaronder minstens 50 op nationale zenders binnen Vietnam.

Réhahn is actief in gesprek met zijn fans op sociale-media en houd een Facebook pagina bij met maar liefst 430,000 volgers.

BELANGRIJKE DATA

Januari, 2014
Publiceert Réhahn zijn eerste boek “Vietnam, Mosaic of Contrasts” een collectie van 150 foto’s die de diversiteit van he land vastleggen. Dit boek wordt een best-seller in Vietnam en is in 29 landen te koop.

Oktober, 2014

Réhahn legt vast de foto «Best Friends». Een adembenemende beeld van een 6 jarige M’nong meisje gehete Kim Luan die voor een olifant bid. Dankzij de samenwerken met het pers bureau Cater in New York is dit beeld in meer dan 25 landen gepubliceerd en is het op de cover van prestigieuze bladen verschenen zoals Condé Nast Traveler, The Times, en National Geographic.

December 2014

Réhahn wordt erkend als de 4de beste portret en reis fotograaf door website Bored Panda. Het artikel word in meer dan 20 talen vertaald.

Mei 2015

De foto’s’ «Best Friends» en «Hidden Smile», de cover van zijn eerste fotoboek, worden opgenomen in de collectie van het Asian House Museum in Havana, Cuba naar aanleiding van de tentoonstelling «Valiosa Herencia» (Precious Heritage).

Oktober 2015

Het laatste exemplaar van «Best Vriends» (1 x 1,5 m) wordt voor $17.000 verkocht aan een verzamelaar uit Amsterdam. Hierdoor is het de duurste foto geworden die in Vietnam ooit is verkocht. (Forbes Vietnam).

November, 2015

Het tweede boek, “Vietnam, Mosaic of Contrasts Volume II” is een groot succes met meer dan 500 exemplaren verkocht in de eerste maand.

Januari, 2016

Réhahn is uitgekozen tot de tweede meest populaire France fotograaf op het internet door www.xxlpix.net.

Maart, 2016

De portret foto «Hidden Smile», is in aanwezigheid van Mevrouw Xong, de 78 jarige model in de foto, officieel opgenomen in de permanenten collectie van de Vietnamese Vrouwen Museum in Hanoi, Vietnam.

Juni 2016

Het Franse televisieprogramma “Échappées Belles” maakt een rapportage over Réhahn’s werk en introduceert hem aan het Franse publiek.

1 Januari 2017

Het Precious Heritage Art Gallery Museum is officieel geopend in Hoi An, centraal Vietnam. Het museum toont meer dan 200 foto’s en 30 originele kostuums van etnische groepen in Vietnam.

1 Juni 2017

Opent Couleurs d’Asie by Réhahn zijn duren in Saigon op Dong Khoi straat.

Sign up for ous newsletter