Rehahn Biographie

Geboren in 1979 te Normandië, Frankrijk. Réhahn heeft altijd een passie gehad voor reizen en fotografie. De meeste mensen reizen om prachtige delen van de wereld te ontdekken, Réhahn reist om mensen te ontmoeten en tracht dan op het meest spontane en natuurlijke moment deze personen vast te leggen op foto. Het is door deze ongekende en ver verscholen plaatsen dat Réhahn nieuwe culturen leerden kennen en belangrijker nog, foto’s leerden nemen in zijn eigen stijl. Het verschil tussen Réhahn’s foto’ s ten opzichte van andere portretfotografen, is de moment en de omstandigheden die zijn tracht te creëren door veel tijd te spenderen en te communiceren met zijn toekomstige modellen. Réhahn’s foto’s geven het publiek de mogelijkheid om het verhaal achter de foto en zo de schoonheid ervan zelf te ontdekken.

In 2007, gedurende zijn trip met een non-profit organisatie naar Vietnam, is Réhahn helemaal verliefd geworden op de warmte van de mensen en het prachtige land. Gedurende zijn jaarlijkse reis naar Vietnam investeerde hij veel tijd in het ontdekken van de Vietnamese bevolking en hun cultuur. Dit allemaal door de lens van zijn camera.

Het was dan ook in 2011 dat Réhahn de beslissing nam zijn leven een nieuwe wending te geven door te verhuizen naar een klein stadje Hoi An, Vietnam. De keuze zijn moderne en hectische leven in Frankrijk in te ruilen en te leven in een stil stadje als Hoi An was zijn manier om zijn grote droom binnen de fotografie waar te maken.

De fotograaf spendeert het meest van zijn tijd aan reizen en het leren kennen van nieuwe mensen. Of het nu lokale bevolking is of een toerist, hij tracht het juiste moment te grijpen voor zijn foto. Zeven jaar reizen op zijn motor, naar slechts ¼ van de mooie plaatsen in zijn land, heeft Réhahn over de 50 000 foto’s opgeleverd waarvan er slechts 145 het gehaald hebben om in zijn eerste fotoboek ‘Vietnam Mosaic of Contrast’s’ terecht te komen. Het boek is een verhaal dat de fotograaf wenst te delen met de wereld. Het bevat zijn visie en unieke verhalen over Vietnam. Het boek belicht verschillende facetten van Vietnam vanuit Réhahn’s ogen. Het is zijn intentie om elk toeschouwer te laten meeslepen in zijn foto, ieder op zijn manier. Dit is wat hij zelf tracht te bereiken met zijn modellen om die ene foto te kunnen fotograferen. Voor Réhahn stopt de liefde voor fotografie hier absoluut niet. Hij blijft nieuwe avonturen aangaan om nieuwe ideeën te creëren en zo prachtige foto’s af te leveren. Réhahn’s passie voor fotografie geven hem meer ideeën over het technische aspect in een foto waardoor hij zich kan onderscheiden van andere fotografen. Hij zoekt naar nieuwe vooruitstrevende technieken.

Zijn onvermoeibaarheid zorgt voor vele nieuwe prikkels binnen zijn werk die hij graag deelt met zijn fans en andere fotografie vrienden om feedback en advies te krijgen van iedereen. Ook deelt hij graag zijn reisverhalen met hen. Réhahn’s harde werk heeft al vruchten afgeworpen, zijn werk wordt door enkele van de grootste fotografie tijdschriften erkend; zoals: Los Angeles Times, Conde Nast Traveller, Daily Mail, Times, National Geography, Foto Digital…. Hij heeft ook een groot aantal volgers en bewonderaars op zijn persoonlijke facebook pagina. Het zijn ondertussen over de 200 000 fans en hopelijk in de toekomst nog veel meer. Des al niet te min, zorgt dit succes voor een grote motivatie bij Réhahn om hard te blijven werken en te zoeken naar nog iets mooier, nog meer puurheid en natuurlijk nog meer betekenis in elke foto. Dit voor hemzelf en iedereen die bewondering heeft voor zijn werk.

Na al de overweldigende en verbazingwekkende wereldwijde media dat Réhahn heeft ontvangen, kwam er een nieuwe beloning voor zijn harde werk. Een artikel gepubliceerd op Boredpanda.com ( 1,5 miljoen volgers op facebook en 3 miljoen op G+). In december 2014, stond Réhahn in de lijst als vierde beste portretfotograaf in de wereld langs zeer bekende fotografen zoals Steve McCurry, Jimmy Nelsson, Lee Jeffries, Na 1 week was het artikel al meer dan 300 000 keer gelezen en bekeken en gedeeld met meer dan 60 000 mensen over de hele wereld. Het artikel is nu gereproduceerd op verschillende mediasites in het Chinees, Japanees, Spaans, Russisch (grote impact), Thais, Protuguees, Frans enz.

Réhahn’s fotografiestijl zal altijd herinnerd worden aan zijn speciale touch van het grijpen van de ziel van zijn onderwerp, er zijn meer emoties in zijn foto’s dan woorden kunnen omschrijven.

Facebook